Smart Homes

Smart Homes

Domotica biedt veel voordelen

Wist u dat u nóg comfortabeler en veiliger kunt wonen?  Met uw tablet of smartphone kunt u nu uw hele huis beheren en bedienen. De verlichting aan of uit, de verwarming een graadje hoger of de zonwering naar beneden. Eenvoudig en allemaal met elkaar verbonden. 

De veiligheid in uw huis kan bijvoorbeeld worden vergroot, doordat u altijd en overal kunt zien wie er aanbelt en u de deur vanaf afstand kunt openen. Uw verlichting gaat automatisch uit als u niet thuis bent. Domotica is er voor iedereen en voor elke portemonnee. 

Wat is domotica?

Domotica, huisautomatisering of smart home oplossingen zorgen allemaal voor meer comfort en veiligheid in huis. Alle apparaten in huis worden met u en met elkaar verbonden.

Met deze slimme huisautomatiseringssystemen, wordt het voor u gemakkelijk om eenvoudig en snel alle apparatuur te bedienen met uw tablet of smartphone. Denk daarbij ook aan draadloze schakelaars en dimmers voor uw verlichting, altijd de juiste temperatuur in huis door het koppelen van de verwarming & airconditioning  en het regelen van de beveiliging met alarmsystemen en sloten. Smart home-oplossingen zorgen voor meer comfort en wij laten u graag het brede scala aan mogelijkheden zien.

Voorbeelden domotica:

  •         Met één druk op de knop zet u de verlichting of de verwarming aan en start de muziek;
  •         U kunt vanaf de bank zien wie er aanbelt en op afstand de deur openen;
  •         De zonwering en verwarming reageert op de temperatuur. De verwarming gaat uit en de zonwering zakt;
  •         Verlaat u het huis? Met een druk op de knop gaat alle apparatuur uit.

Hygiëne

Zeker in deze tijden is er extra aandacht voor hygiëne en hygiënemaatregelen. We willen het aanraken met onze handen van schakelaars, bedieningspanelen en beeldschermen voor het gebruik van (huishoudelijke) apparaten, nu immers meer dan ooit zoveel mogelijk  voorkomen. Daarbij kunnen stemgestuurde apparaten of  bewegingssensoren ons perfect van dienst zijn.

Energiebesparing

Met een slimme woning kunt u ook nog eens eenvoudig energie besparen. Bijvoorbeeld door de verlichting en verwarming alleen aan te laten staan op de plekken waar het op dat moment nodig is.

Sluipverbruik van standby-apparaten heeft u niet meer. Bij het openzetten van een raam kan de verwarming in die kamer automatisch omlaag gaan.

Elk moment van de dag heeft u op uw tablet of smartphone inzicht in uw energieverbruik. Daardoor kunt u nog eenvoudiger verspilling tegengaan en energie en kosten besparen.

Niet alleen vanuit huis maar ook onderweg kunt u alle apparaten in huis bedienen. Voordat u thuis komt, kunt u de verwarming al aanzetten. De bediening van een smart living systeem werkt met pictogrammen op uw telefoon of tablet.

Gaat u op vakantie? Dan kunt u alles zo instellen zodat het lijkt alsof u thuis bent. Hiermee houdt u inbrekers uit huis.

De mogelijkheden en de toepassingen van domotica zijn ongelooflijk groot en het is volledig aan te passen aan uw wensen en uw budget. Uw Duurzame Installateur kijkt graag met u naar de mogelijkheden voor slimme techniek in en om uw huis. Neem contact met ons op voor informatie.