Oplaadpunt Mercedes B-klasse electric drive

Oplaadpunt Mercedes B-klasse electric drive

Uw Mercedes B-klasse opladen

De Mercedes B-klasse electric drive is gebouwd met de aandrijflijn van de Tesla Model S. Deze laatste volledig elektrische bolide levert ongekende sportieve prestaties en rijgenot aan vele gelukkige elektrische bestuurders. Ondanks de batterij is de Mercedes B-klasse electric drive behoorlijk ruim en met een volle batterij bedraagt de actieradius zeker 200 km.

De Mercedes B-klasse electric drive

Sinds begin 2015 is de Mercedes B-klasse electric drive in Nederland te koop. Mercedes heeft grondig navraag gedaan bij haar trouwe afnemers omtrent de behoefte naar elektrisch rijden. Een van de punten die duidelijk naar voren kwam was dat zij liever niet in een ‘elektrisch ruimteschip’ wilden rondrijden. De Mercedes B-Klasse Electric Drive is voor een elektrische auto bijzonder praktisch. Hij heeft een betrouwbare actieradius, is relatief snel bijgeladen en biedt zelfs meer bagageruimte dan het model waarvan hij is afgeleid. En dan staan de grootste noviteiten ook nog op de optielijst!

Niet alleen de aandrijfveer maar ook de elektromotor en de batterij worden bij Tesla ingekocht. Mercedes is overigens samen met Toyota de trotse eigenaar van Tesla dus een samenwerking lag voor de hand. De sportieve prestaties liegen er niet om. De Mercedes B-klasse elektric drive trekt met 7,9 seconden op naar de 100 km per uur. Omdat Mercedes-Benz niet het complete batterijenpakket uit de Model S heeft overgenomen, blijft de reikwijdte van de Mercedes B-klasse electric drive beperkt tot 200 kilometer en haalt hij niet de ruim 400 kilometer die de Tesla Model S wel behaalt. mercedes b-klasseDe directe concurrent van de Mercedes B-klasse electric drive, de BMW i3, trekt weliswaar in 7 seconden op naar de 100 km per uur maar heeft dan ook slechts maar een actieradius van 160 km. De Mercedes B-klasse elektric drive is zeer ruim en biedt plaats aan 5 volwassenen en heeft een laadvolume van 501 liter. Klapt u de achterbank neer dan beschikt u over maar liefst 1.456 liter aan laadruimte! De motor van de Mercedes B-klasse electric drive is erg stil maart levert wel 177 pk en een riant koppel van 340 Nm.

 

Thuis een oplaadpunt voor uw Mercedes B-klasse electric drive

U laadt de Mercedes B-klasse electric drive op via een een stopcontact of met een oplaadpunt. Het laden via een stopcontact raden wij af t.o.v het opladen met een oplaadpunt:

  • Opladen duurt ongeveer 6 uur.
  • Er wordt niet maximaal geladen.
  • Kans op overbelasting en smeltrisico van het stopcontact.

Opladen met een oplaadpunt heeft duidelijk dan ook de voorkeur. Het laadpunt wordt bij vakkundige installatie op een groep geplaatst die ontworpen is om lange tijd maximaal vermogen te produceren. Hierdoor laadt u de Mercedes B-klasse electric drive al binnen 3 uur op. Uw Duurzame Installateur heeft de afgelopen jaren reeds meer dan 1.500 oplaadpunten geïnstalleerd en beschikt over veel vakkennis op dit gebied.

Een oplaadpunt door uw Duurzame Installateur vakkundig laten installeren en onderhouden

Uw Duurzame Installateur installeert in een paar uur voor u een oplaadpunt van uitstekende kwaliteit voor een Mercedes B-klasse electric drive al vanaf € 750,-. Er zijn verschillende merken tegen verschillende prijzen beschikbaar. Uw groepenkast wordt tijdens de installatie aangepast, er worden voedingskabels gelegd en alles nieuwe kabels worden weggewerkt. Installatie van een oplaadpunt door Uw Duurzame Installateur heeft diverse voordelen:

  • U heeft de beste oplossing voor weinig geld
  • De laadpunten worden gedemonstreerd
  • De installatie duurt maar een paar uur
  • U krijgt vrijblijvend advies
  • Jaarlijkse aardschakelaar check

U kunt een oplaadpunt laten installeren als u beschikt over eigen grond, maar een oplaadpunt kan ook geplaatst worden op gemeentelijke grond. U dient hiervoor een aanvraag in bij uw lokale gemeente. Op eigen grond kunt u een oplaadpunt plaatsen daar wat dat voor u het meest handig is. Wanneer u in een grote stad woont als Rotterdam, Den Haag of Amsterdam kunt uw een verzoek indienen voor een openbare laadpaal. Er verschijnen zijn steeds meer laadpunten in grote steden.

Uw Duurzame Installateur installeerde reeds meer dan 1.500 oplaadpunten in Nederland!

Uw Duurzame Installateur beschikt over veel expertise op het gebied van het installeren van een oplaadpunt. De medewerkers van Uw Duurzame Installateur beschikken over veel ervaring en zijn goed opgeleid voor een professionele installatie en het onderhoud van een oplaadpunt voor de Mercedes B-klasse electric drive. Laat u daarom alvorens over te gaan tot aanschaf of installatie van een oplaadpunt eerst goed en vrijblijvend informeren door Uw Duurzame Installateur en neem contact op met een van onze adviseurs voor een advies op maat.