Maak van je leaseauto de heilige melkkoe!

Maak van je leaseauto de heilige melkkoe!

De zakelijke rijder is natuurlijk de melkkoe van de belastingdienst. Daarom is het volkssport nummer 1 om binnen de regels zoveel mogelijk profijt van de bijtellingsregels te hebben (of eigenlijk: zo min mogelijk te betalen).  De bijtellingsregelingen voor auto’s veranderen elk jaar weer. Maar wat gaat er gebeuren de komende jaren? Het is zo langzamerhand klaar met de voordelen, dus wat moet je doen? Nu auto’s kopen, een diesel of benzine? Of volledig elektrisch gaan rijden? Het laadpunt zal voor u het probleem niet zijn!

Of je nu een gas, een benzine of een dieselauto aanschaft, het draait alleen nog maar om de CO2-uitstoot.

Nu kopen? Of wachten?

De percentages waren in 2016 aanzienlijk hoger dan die van 2015. En in 2017 en 2018 gaan de percentages weer omhoog.

Twijfel je of je over een nieuwe auto? Doe dit niet langer. Koop ‘m dit jaar nog, dan kan je de komende 5 jaar gebruik maken van het meest gunstige bijtellingspercentage. Het bijtellingspercentage is namelijk vijf jaar geldig vanaf de eerste kentekenregistratie. Dit geldt dus ook voor alle bussen die aan vervanging toe zijn.

De komende jarenbijtelling

In 2019 gaat er een heel nieuw systeem in. Voor alle auto’s van de zaak geldt dan een tarief van 22%.  Een hybride auto wordt in bijtelling dan dus even duur als elk ander type auto. De uitzondering is natuurlijk de elektrische auto. Hiervoor blijft de 4% bijtelling en de vrijstelling van motorrijtuigen- en aanschafbelasting ook gelden.

Elektrisch rijden beperkt

Tot 2019 zullen waarschijnlijk de hybride auto’s steeds populairder worden. Iedereen wil natuurlijk elektrisch rijden, maar wordt beperkt door de actieradius. In 2017 komt de Tesla Model 3 op de markt met een aantrekkelijker prijskaartje dan de Tesla model S. die we nu kennen. Te verwachten is dat dit dé auto wordt voor alle zakelijke rijders.

(totdat de fiscus vindt dat we te weinig betalen..)

Tip: Kijk ook eens op www.groen7.nl Hier vind je veel nieuwtjes over plug-in hybride- en elektrische auto’s .