Thermografisch Onderzoek

Thermografisch Onderzoek

Thermografisch onderzoek zorgt voor resultaat!

 

Het verwarmen van een kantoor, gebouw of woning kost energie. Om daar zo verstandig mogelijk mee om te gaan kunt u een thermografisch onderzoeklaten uitvoeren door Uw Duurzame Installateur. Zo ontdekt u de zwakke plekken in de ruimte en kunt u zo duurzaam, milieuvriendelijk en energiezuinig mogelijk verwarmen.

 

Wat is thermografisch onderzoek eigenlijk?

thermografisch onderzoek

In een woning of kantoorruimte is een comfortabele temperatuur en een gezond klimaat heel belangrijk. Schimmel, een verhoogde of juist verlaagde luchtvochtigheid, de temperatuur en tocht hebben daar invloed op. Door onderzoek te doen naar de temperatuur en het klimaat in uw woning of werkruimte kunt u ontdekken wat de sterke en zwakke punten in de isolatie en de verwarming zijn.

Er wordt onderzocht waar er warmtelekken zijn, of er koudebruggen bestaan (die zorgen voor een onaangename temperatuur en/of tocht) en of er luchtlekken in de ruimte zijn. Om alles goed in kaart te brengen wordt er een warmtecamera gebruikt (die gebruikmaakt van infrarood). Op deze manier lokaliseren we frames in de muur, ontdekken we eventuele schimmels, wordt verouderde of ontbrekende isolatie blootgelegd en kan warmtelekkage door de dakpannen voorkomen worden.

Thermografisch onderzoek en NEN3140

Thermografisch onderzoek kan een onderdeel zijn van de NEN 3140 keuring. De NEN3140 keuring is een periodiek verplichte keuring voor bedrijven. Hierbij wordt de volledige installatie gecontroleerd op veiligheid.

De NEN-3140 bestaat uit drie verschillende onderdelen waarmee een veilige bedrijfsvoering bewerkstelligd dient te worden:

 1. Elektrisch gereedschap moet veilig en bruikbaar zijn
 2. Elektrische installaties dienen veilig te zijn en geen gevaar te vormen voor werknemers
 3. Werknemers en gebruikers van de elektrische bedrijfsmiddelen dienen duidelijk geïnstrueerd te zijn over het veilig gebruiken van deze middelen.

Elektrische bedrijfsmiddelen die gekeurd moeten worden:

 • Elektrisch handgereedschap
 • Elektrische, verplaatsbare werktuigen
 • Handlampen en verplaatsbare lampen
 • Verplaatsbare, elektrische apparaten (bijv. koelkasten, laboratoriumapparatuur, pc’s, printers, stofzuigers, etc.)
 • Verplaatsbare kabels, zoals verlengkabels en haspels
 • Verplaatsbare, elektrische inrichtingen, zoals bouw- en zwerfkasten

 

Wat kan Uw Duurzame Installateur voor u betekenen?

Uw Duurzame Installateur voert thermografisch onderzoek voor u uit. Er bestaan verschillende goede redenen om een dergelijk onderzoek te laten doen:

 • Het voorkomen van een lage temperatuur door warmteverlies.
 • Het kunnen lokaliseren van oncomfortabele koudebruggen in gebouwen of woningen.
 • Het verlagen van de energiekosten door isolatie te verbeteren.
 • Het vermijden van gezondheidsrisico’s door schimmel of een hoge (of lage) luchtvochtigheid.

Door het klimaat, de temperatuur en de isolatie te verbeteren creëert u een verbeterd leef- en werkklimaat. Daar vaart iedereen wel bij. Niet alleen u of uw werknemers, maar ook het milieu. Uw Duurzame Installateur zorgt ervoor dat elke woning of kantoor optimaal verwarmd kan worden zonder het milieu daarmee te veel te belasten.

Wilt u meer informatie over het doen van een thermografisch onderzoek? Uw Duurzame Installateur doet het graag voor u: neem contact met ons op!