Warmtepompen

Warmtepompen

Hoe kunt u kosten besparen op stookkosten thuis of voor uw bedrijf? Overweegt u over te gaan van gas naar elektrisch verwarmen?  Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een warmtepomp? Een warmtepomp is een duurzaam alternatief en u kunt nu gebruik maken van voordelige subsidieregelingen.

Het plaatsen van een warmtepomp wordt steeds populairder als vervanging van gas. Het is veel efficiënter dan het stoken met een gas-HR ketel en bovendien wordt de CO2 uitstoot er een stuk lager door.

Warmtepompen halen energie uit lucht, bodem of grondwater en zetten dat om in warm water dat naar radiatoren, vloerverwarming en boiler gaat. Ruim 80% van die energie komt dan van buiten, voor het resterende deel is wel stroom nodig omdat de pomp zelf werkt op elektriciteit. Dit kan bijvoorbeeld worden geleverd door zonnepanelen. Dit stelt woningeigenaren in staat volledig energieneutraal te gaan wonen.

Er zijn allerlei typen warmtepompen op de markt. Het verschil zit in hoe ze aangestuurd worden en verwarmen. Een warmtepomp vraagt om een combinatie van expertise in elektra en water; onze installateurs zijn daarin gespecialiseerd. Vanzelfsprekend kunt u bij ons ook terecht voor keuringen van warmtepompen.